Målet med praksis er at studenten skal se sammenhengen mellom teori og ny kunnskap fra undervisning og praksis, og med bakgrunn i dette kunne reflektere over den nye kunnskapens praktiske verdi i arbeidshverdagen. I tillegg vil studenten utvikle et bevisst forhold til egne handlinger og reaksjoner i praktiske arbeidssituasjoner. En dag i hver praksisuke er derfor satt av til refleksjon, arbeid med praksisoppgaver og prosjektarbeid.
Praksisbedrift:
Skolen vil hjelpe studenter som trenger bistand med å komme i kontakt med aktuelle praksisbedrifter. Dersom studenten ønsker egen virksomhetsetablering som praksis, skal ekstern veileder godkjennes av skolen. Dersom studenten ønsker å ha praksis på egen arbeidsplass, må denne godkjennes også av skolen. I enkelte tilfeller kan det være både nødvendig og ønskelig å være i praksis i mer enn én bedrift for å oppnå læringsutbytte. Det er en forutsetning at praksisplassen innehar relevant kompetanse for å kunne oppnå læringsutbytte for emnet.
Veiledning:
For å oppnå læringsutbyttet er studenten avhengig av oppfølging gjennom både direkte veiledning og refleksjonssamtaler. Dette skjer ved veiledning i det daglige arbeidet og gjennom ukentlige samtaler med praksisveileder på jobb og faglærer på skolen.
Praksisoppgaver:
Studentene skal løse oppgaver i praksisperioden som gis med bakgrunn i emnets tematikk og er i samsvar med læringsutbyttet som er definert for emnet. Veileder i bedriften skal være kjent med oppgavene. Praksisoppgavene vurderes godkjent / ikke godkjent.
Praksisrapport:
I etterkant av praksis skal studenten skrive praksisrapport. Rapporten knyttes opp mot læringsutbyttet som er definert for emnet, og settes i sammenheng med refleksjoner omkring arbeidsoppgavene og erfaringer fra praksisperioden. Praksisrapporten vurderes godkjent / ikke godkjent.
Krav til godkjent praksis:
For at studenten skal få godkjent praksis og ha rett til å gå opp til eksamen, kreves bestått praksisoppgave og godkjent praksisrapport.
Se mer informasjon i studieplanen.