Fagretningen Teknisk medieproduksjon omfatter arbeid med levende bilder og flerkameraproduksjoner, fra research, dramaturgisk så vel som teknisk planlegging, via gjennomføring og regi til etterarbeid. En profesjonell utøver trenger både praktiske ferdigheter for å løse oppgaver og problemer, og teoretiske kunnskaper om metoder, prinsipper og begreper. Gjennom fagretningens emner, multimedial teknikk, foto, bilderegi, pre- og postproduksjon, flerkameraproduksjon og dramaturgi tilbyr utdanningen tidsmessig oppdatert faglig kompetanse. Gjennom studiet skal studentene utvikle seg til å bli reflekterte yrkesutøvere og få et grunnlag for livslang læring og for kontinuerlig omstilling.
I studieplanen til Teknisk medieproduksjon finner du utfyllende informasjon om det faglige innholdet. (PDF, 704 kB)
Emner
Innføring i teorier, teknikker og prosesser innen multimedieteknikk. Lær om tekniske standarder innen video, lyd, lys og streaming, samt teoretisk og praktisk innføring i signalgang, koblinger og feilsøking.
Emnet gir en innføring i fototekniske metoder, prosesser og utstyr til bruk i audiovisuelle produksjoner. Innføring i bruk av estetiske og tekniske virkemidler i produksjon av levende bilder og stills. Studentene utvikler sin rolleforståelse gjennom praktiske øvelser alene og i produksjonsteam.
Du lærer hvordan ulike produksjonstyper kan utvikles, planlegges og gjennomføre. Du utvikler rolleforståelse gjennom utprøving av regi, arbeidsflyt og kommunikasjon på enkameraproduksjon og flerkameraproduksjon.
Innføring i etablerte begreper og relevant teori om dramaturgi og historiefortelling knyttet til audiovisuelle produksjoner. Studentene får anvende kunnskapen praktisk til produksjon av audiovisuelt innhold basert på eget manus og dreiebok. Studentene skal produsere innhold for både enkamera- og flerkameraproduksjoner. To tredjedeler av det totale timetallet i emnet blir brukt til praktisk produksjon av manus, dreiebok, reportasjer og innslag.
Produksjonsplanlegging, crew-liste Produksjonsplan, kablingsplan, kamerafordeling, klippeplan, sikkerhetsplanlegging, ressurs-behov.
Programvare
Prinsipper for redigering
Programvare for grafikk/animasjon
Grading/fargekorrigering
Compositing
Motion Graphics
Klipp
Multicam
Lyd
Komprimering og enkoding
Standarder
Formater.
Gjennom praktisk arbeid med flerkameraproduksjon og refleksjon over teori og egne erfaringer lærer studentene produksjonsteknikk, og hvordan ulike produksjonstyper kan utvikles, planlegges og gjennomføres. Studentene utvikler rolleforståelse gjennom utprøving av ulike fagfunksjoner. Det blir lagt opp til praktiske øvelser i reelle produksjoner på samlinger i andre studieår.
Publisert av Ragne Kari Aronsen
Sist endret 30.01.2024 15.12