Student ved Nordland fagskole

Viktig og nyttig informasjon for studenter:
 

 

Glade studenter står ved et videokamera i et telt ute. - Klikk for stort bildeStudenter ved Teknisk medieproduksjon produserte VM-sendingene fra Europacupfinalene i alpint i Narvik i 2023. Kolbjørn Hoseth Larssen

Livet som fagskolestudent

Å være fagskolestudent skiller seg fra å være elev på videregående skole. Fagskolestudenter har også en annerledes studiehverdag enn de som velger andre høyere utdanninger. Studenttilværelsen er mer selvstendig enn på VGS, men samtidig mindre teoritung enn akademiske utdanninger. Studiene er praktisk rettet, som medfører at det er en nær tilknytning til praksisfeltet og arbeidslivet man skal operere innenfor etter endt utdanning. 

Selv om det praktiske aspektet ved studiene er sentralt, stilles det likevel krav til at man setter seg godt inn i pensumet i emnene og møter forberedt til både undervisningen, oppgaveløsning og eksamen.

Mange fagskolestudenter kombinerer studiene med jobb. Dette kan i perioder være krevende. Likevel forsøker de ulike utdanningsprogrammene å legge best mulig til rette for at man skal kunne gjennomføre studiene i kombinasjon med jobb. Både når man er heltids- og deltidsstudent.